Συνεργασία του Ηρακλή Κηφισιάς με τον Dr Αναστάσιο Σκαρδούτσο Ορθοπαιδικό Χειρούργο

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Πανάγος και το Δ.Σ. καλοσωρίζει στην οικογένεια του Ηρακλή Κηφισιάς τον Dr. Αναστάσιο Σκαρδούτσο, Ορθοπαιδικό Χειρούργο.

Η συνεργασία με τον διακεκριμένο ορθοπεδικό κ.Σκαρδούτσο είναι πρωταρχικός μας στόχος, στο πλαίσιο της προσήλωσης του Ηρακλή, στην διασφάλιση της υγείας των αθλητριών μας και στην δημιουργία των κατάλληλων ποιοτικών συνθηκών που θα αποτελέσουν πρότυπο για την άθλησή τους. Ο Τάσος θα βρίσκεται δίπλα σε όλα τα μέλη του Ηρακλή σε οτιδήποτε χρειαστούν. Ολες οι αθλήτριες τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν απο τον ιατρό μας για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

 

Ποια ειναι η συνεισφορα του αθλητιατρου σε μια ομαδα;

Η περιοχη ευθυνης του αθλητιατρου περιλαμβανει την προληψη τραυματισμων, την ενημερωση και την επιμορφωση των αθλητων καθως και την αντιμετωπιση των τραυματισμων.  Πριν την αρχη της αθλητικης σεζον εκτιμα τους κινδυνους, συμβουλευει σε θεματα προληψης τραυματισμων, φυσικης καταστασης και διατροφης και φροντιζει να υπαρχει ο καταλληλος εξοπλισμος. Κατα τη διαρκεια της σεζον ειναι σε διαρκη επικοινωνια με το φυσιοθεραπευτη  και αντιμετωπιζει τους τραυματισμους που προκυπτουν. Μετα το τελος της σεζον εκτιμα τους τραυματισμους που προεκυψαν, ασχολειται με την προληψη και φροντιζει για την εξατομικευμενη προπονηση και αποκατασταση

Ποια ειναι η κατασταση στην ομαδα των γυναικων του Ηρακλη Κηφισιας;

H ομαδα βρισκεται σε εξαιρετικη κατασταση και δεν αντιμετωπιζει προβληματα τραυματισμων. Οι αθλητριες βρισκονται σε παρα πολυ καλο επιπεδο απο πλευρας φυσικης καταστασης αλλα και απο τεχνικης καταρτισης. Τα μικροπροβληματα αντιμετωπιζονται αρκετα αποτελεσματικα πραγμα που μας δινει σιγουρια για μια επιτυχημενη πορεια στο πρωταθλημα που ξεκιναει

Εχετε την τεχνικη καταρτιση να αντιμετωπισετε με επιτυχια τις απαιτησεις της ομαδας;

Σπουδασα στην ιατρικη σχολη σχολη της Λειψιας στη Γερμανια οπου ολοκληρωσα και τη διδακτορικη μου διατριβη το 2004. Ειδικευτηκα στην ορθοπεδικη και εξειδικευτηκα στην ορθοπεδικη χειρουργικη εξ ολοκληρου στη Γερμανια θητευοντας σε σημαντικες ορθοπεδικες κλινικες. Το 2014 ολοκληρωσα την εξειδικευση μου στην υποειδικοτητα της αθλητιατρικης και απεκτησα απο τον ιατρικο συλλογο Εσσης τον τιτλο του αθλητιατρου. Ασχοληθηκα με την αθλητιατρικη υποστηριξη και εξεταση των ταλεντων βολευ της Εσσης, με το παιδικο τμημα ποδοσφαιρου της Αιντραχτ Φρανκφουρτης και με το τμημα Ζιου Ζιτσου της αστυνομιας της Εσσης. Απο το 2014 εως το 2019 διετελεσα επιμελητης της κλινικης ορθοπεδικης χειρουργικης και αθλητιατρικης του νοσοκομειου Elisabethenstift στο Darmstadt Γερμανιας. Home - Dr Αναστάσιος Σκάρδούτσος , Μαρούσι Αττικής (skardoutsos.gr)