Α2 γυναικών: Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή Κηφισιάς με τριπλή «ροπαλιά» στην Αγ. Παρασκευή

Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή Κηφισιάς, ο οποίος βρήκε το αγωνιστικό του «ρόπαλο» και επικράτησε 3-0 (25-20, 25-21, 25-22) της Αγίας Παρασκευής στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του Α ομίλου της Α ζώνης.
 
Η ομάδα του Κώστα Ταμπουρατζή με όπλο το σερβίς και το αποτελεσματικό μπλοκ, πήρε καθαρό τρίποντο, και πέρασε στην τρίτη θέση του ομίλου, ένα πόντο πίσω από τον δεύτερο Μίλωνα που επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα Πατρών. Απο την αλλη η Αγία Παρασκευή που υποχώρησε στην τέταρτη θέση, πάλεψε στα δύο πρώτα σετ αλλα στο φινάλε των σετ εκανε πολλά λάθη που αξιοποίησε ο ανώτερος Ηρακλής

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ, γηπεδούχες και φιλοξενούμενες ήταν ισόπαλες μέχρι το 18-18. Με την είσοδο της δεύτερης πασαδόρου Ανυφαντή η οποία πίεσε από το σερβίς, ο Ηρακλής κατάφερε να κάνει σερί 6-1, πήρε προβάδισμα με 24-19 και με πόντο της Γρηγοράτου κατέκτησε το σετ με 25-20 και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Μακρόπουλου μπήκε δυνατά ξέφυγε με 6-10 αλλα ο Ηρακλής κατάφερε με Παρισάκη, Γρηγοράτου, Μπαλδώκα να περάσει μπροστά με 13-12, στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι τους 17 πόντους. Εκεί με ξέσπασμα της έμπειρης κεντρικής Κωτσιάκη που τελείωσε διαδοχικούς πρώτους χρόνους, ο Ηρακλής πήρε διαφορά ασφαλείας από 19-17 σε 24-20 και με καρφί της Μπαλδώκα πήρε το δεύτερο σετ με 25-21 και έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πήγαν πόντο μέχρι το 19-18, στην εξέλιξη του σετ ο Ηρακλής με την κορυφαία Γρηγοράτου ξέφυγε με 22-19, η Αγία κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει σε 22-22 με την Παπαθανάση, αλλα δεν άντεξε να συνεχίσει την αντεπίθεση της και να παλέψει για την ανατροπή. Η Όλγα Μαλουσάρη που λόγω τραυματισμού έπαιξε για μια φάση έκανε με πλασέ το κρίσιμο 23-22 και στη συνέχεια Γρηγοράτου και Μαυράκου, με δύο καθοριστικούς πόντους «υπέγραψαν» το τελικό 25-22 και το τελικό 3-0.

Από τις νικήτριες ξεχώρισαν οι εξαιρετικές Γρηγοράτου, Μπαλδώκα ενώ από το δεύτερο σετ ανέβασαν κατατκόρυφα την απόδοση τους και έδωσαν πολλές λύσεις Κωτσιάκη, Μαυράκου και Πατέλη. Από την Αγία, κορυφαίες ήταν οι παθιασμένες Παπαθανάση και  Περδικάκη.

Τα σετ:3-0 (25-20, 25-21, 25-22)

Διαιτητές Λιδωρικιώτη-Παπαθανασίου

Ηρακλής Κηφισιάς (Ταμπουρατζής): Πατέλη, Κωτσιάκη, Μαυράκου, Παρισάκη, Γρηγοράτου, Μπαλδώκα, Κοκκίου (λ),  Ανυφαντή, Μαλουσάρη.

Αγία Παρασκευή (Μακρόπουλος): Καβριγιάννη, Παπαθανάση, Ηλιοπούλου, Παπασταύρου, Περδικάκη, Πεφάνη, Μιχαηλίδη (λ), Ζήση, Παπά, Νικολάου.

Αναδημοσίευση από www.volleynews.gr