Στην Οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ηρακλής Κηφισιάς

Ο Ηρακλής Κηφισάς ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της ΕΑΛ

 Άλλο ένα φαβορί δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του και προκρίθηκε από τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, στους «8». Ο λόγος για τον Ηρακλή Κηφισιάς που έστω και αν δυσκολεύτηκε στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, κατάφερε να επιβληθεί με 3-1 (25-23, 20-25, 25-20, 25-12) κόντρα στην τοπική ΕΑΛ.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 1-1 και το παιχνίδι απέκτησε για τα καλά χαρακτήρα ντέρμπι. Δύσκολα κρίθηκε και το τρίτο σετ υπέρ του Ηρακλή, όμως, μετά το 1-2, η ομάδα της Λάρισας που είναι μία κατηγορία κάτω από τις Κηφισιώτισσες «στέρεψε» από δυνάμεις και έτσι το τέταρτο σετ τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο κ. Πνάκας τόνισε: «Κοντράραμε τουλάχιστον για τρία σετ τον Ηρακλή Κηφισιάς έχοντας πολύ καλό μπλοκ και σερβίς και συνολικά μπορώ να πω ότι μείναμε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Στο τέταρτο σετ χάλασε η υποδοχή μας και γι’ αυτό ο αντίπαλος το πήρε τόσο εύκολα.

Δεν πειράζει, όμως, έτσι και αλλιώς ήμασταν το αουτσάιντερ, όμως, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και δώσαμε τη μάχη μας. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του, τα ψηλά κορμιά που έχει στο ρόστερ του και πήρε μία δίκαιη πρόκριση. Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια για την ομάδα της Κηφισιάς».

Για τους νικητές ο κ. Χουντουμάδης, τόνισε: «Συναντήσαμε μεγάλη αντίσταση από την ομάδα της Λάρισας και ουσιαστικά μόνο στο τελευταίο σετ παίξαμε με βάση τις δυνατότητές μας. Αυτό το παιχνίδι μας έκανε καλό γιατί παραμονές του αγώνα πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο, ανέδειξε κάποιες αδυναμίες μας και έτσι μπορούμε να εστιάσουμε επάνω τους και να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε.

Έτσι και αλλιώς ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο, το οποίο δεν είναι βασική μας προτεραιότητα. Το κακό είναι ότι η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν μου επέτρεψε να δώσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ορισμένα κορίτσια που ήθελα να τα δω για περισσότερη ώρα σε συνθήκες αγώνα».

Τα σετ: 23-25, 25-20, 20-25, 12-25

ΕΑ Λάρισας (Πνάκας): Παπαστεργίου, Κουτσογιάννη, Τουσιούδη, Μπέη, Λίτσιου, Νατσίδου, Καματσέλου (λ), Τάση Β., Κοντονάσιου, Τάση Γ., Δούρου.

Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης): Γιακιμόβκσα, Κουντουρά, Βλαχάκη, Καπέλου, Διώτη, Λέτσκοβα, Σάκκουλα (λ), Κορναράκη, Σιλχάνοβα, Γκρέκα, Λάβδα.


Οι πέντε και εκκρεμούν τρεις...

Στην «οκτάδα» έχουν ήδη προκριθεί ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, το Ανατόλια, ο Πανναξιακός και ο Ηρακλής Κηφισιάς, ενώ οι άλλοι τρεις θα προκύψουν από τα παρακάτω ζευγάρια που εκκρεμούν:

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στη φάση των «16»:
Ηρακλής - Μακεδόνες Αξιού 3-2
Άρης - Ανατόλια 2-3
Ιωνικός Ν.Φ. - Παναθηναϊκός 0-3
Αστέρας - Πανναξιακός 0-3
ΕΑ Λάρισας - Ηρακλής Κηφισιάς 1-3

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Τετάρτη 12/2
16:30 ΟΠ Ρεθύμνου - Μαρκόπουλο
17:30 ΑΕΚ - Ίωνες

Πέμπτη 13/2
18:00 Βριλήσσια - Ολυμπιακός 

Αναδημοσίευση απο το site της ΕΟΠΕ www.volleyball.gr