Πληροφορίες
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Τμήμα Σχολής Βόλεϊ Ακαδημία
Τμήμα Σχολής Mini Volley

Βασίλης Πανάγος: «Προτεραιότητα μας η υγεία των αθλητριών»

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Κηφισιάς Βασίλης Πανάγος μίλησε αποκλειστικά στην «Αμαρυσία» για τον αντίκτυπο που έχει στον αθλητισμό η πανδημία.
 Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο αθλητισμός έπρεπε να σταματήσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον σύλλογο προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητριών του. Εξέφρασε την αντίθεση του στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ προέβλεψε ότι λόγω των οικονομικών συνθηκών τα σωματεία θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Συνέντευξη: Νίκος Καραβάσιος

Ο Βασίλης Πανάγος μιλώντας για τον κορωνοϊό και τις συνέπειες του είπε: «Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η κατάσταση πανδημίας Covid -19, που επί του παρόντος έχει καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού στο σπίτι, θα έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή αλλά και στο άθλημα που αγαπάμε. Θα αλλάξουν πολλά από τα πράγματα που θεωρούμε φυσιολογικά. Ο αθλητισμός έπρεπε να σταματήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αθλητισμός δεν θα εξακολουθήσει να είναι μέρος της ζωής μας».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες του Ηρακλή Κηφισιάς ο Βασίλης Πανάγος τόνισε: «Πρωταρχική προτεραιότητα μας είναι να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες για την υγεία των αθλητριών, προπονητών κλπ. Πριν ανακοινωθεί από την πολιτεία το κλείσιμο των γυμναστηρίων ως σύλλογος πήραμε την απόφαση για αναστολή των προπονήσεων όλων των τμημάτων μας, και δεχτήκαμε κριτική για αυτό.

Ως σωματείο προτείναμε στις αθλήτριες μας να συνεχίσουν όσο μπορούν την προπόνηση στα σπίτια τους, κάνοντας μια βασική προπόνηση ενδυνάμωσης και να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες ομαδικές διαδικτυακές προπονήσεις. Το σημαντικό για τους αθλητές είναι να συνεχίσουν όσο μπορούν την προπόνηση, να μην παραμείνουν πολύ καιρό στον καναπέ, κατά την γνώμη μου οι επόμενοι αγώνες είναι ακόμα αρκετά μακριά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν δραστήριοι κάτι το οποίο βοηθάει την διάθεσή τους κατά την περίοδο της απομόνωσης. Η ψυχολογική επίπτωση που μπορεί να έχει αυτή η πανδημία στους αθλητές είναι ακόμα άγνωστη.

Όταν οι υγειονομικές αρχές αποφασίσουν να μειώσουν τους περιορισμούς και να επιτρέψουν στους αθλητές να επιστρέψουν στα γήπεδα, θα πρέπει ως σύλλογος σε συνεργασία με τους ειδικούς να αναπτύξουμε και να ακολουθήσουμε προληπτικά πρωτόκολλα έτσι ώστε να παρακολουθούμε τα μέλη μας για την πρόληψη μιας εκ νέου εκδήλωσης του ιού».

«Η συνέχεια του πρωταθλήματος μας βρίσκει αντίθετους»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό αυτή την περίοδο επισήμανε: «Σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως έχουν διακοπεί ή ακυρωθεί από τις αρχές Μαρτίου. Παγκοσμίως οι περισσότερες ομοσπονδίες αποφάσισαν την οριστική διακοπή των διοργανώσεων κάτι το οποίο έγινε και στην χώρα μας με εξαίρεση τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα που επιδιώκουν να συνεχιστούν… κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των νεαρών αθλητριών μετά από μία τόσο μεγάλη διακοπή. Η συνέχιση τους μας βρίσκει αντίθετους.

Η ομοσπονδία αλλά και τα σωματεία πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στη διατήρηση της υγείας των αθλητών, καθώς και να σχεδιάσουν το πλάνο δράσης που θα επιτρέψει την επιστροφή στο παρκέ με τον ασφαλέστερο τρόπο και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών».

Αναφερόμενος στη νέα αγωνιστική περίοδο ο πρόεδρος του Ηρακλή είπε: «Τα σωματεία θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες καθώς η οικονομική κρίση θα επηρεάσει τους λίγους αλλά σημαντικούς χορηγούς, οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές άρα δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια και επίσης όσοι χρησιμοποιούν ως έδρα σχολικά γυμναστήρια θα έχουν μεγάλο πρόβλημα καθώς δύσκολα θα επιτρέπεται η είσοδος σε εξωσχολικούς λόγω του ιού.

Με δεδομένη λοιπόν τη νέα τάξη πραγμάτων σίγουρα αναθεωρήσαμε τα αρχικά μας σχέδια αλλά προχωράμε στην ενδυνάμωση των τμημάτων υποδομής με τις απαραίτητες προσθήκες έτσι ώστε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να στηρίζει αθλήτριες των τμημάτων. Παράλληλα έχουν γίνει συζητήσεις με αθλήτριες για να ενταχθούν στην ομάδα των γυναικών».

Η συνομιλία μας ολοκλήρωθηκε λέγοντας: « Θα κλείσω με ένα κομμάτι από το αφιέρωμα που είχε κάνει για τον Ηρακλή Κηφισιάς η εφημερίδα Goal News καθώς περιγράφει απόλυτα το όραμα μας. Το “ρόπαλό” του είναι η συνέπεια, η αγάπη και θέληση για να διδάξει στα νέα παιδιά τις αξίες της ζωής, την ιδέα του αθλητισμού, την έννοια της ομαδικότητας, τη χαρά τη νίκης και τη σημασία της ήττας. Για το βόλεϊ ο Ηρακλής Κηφισιάς δεν είναι ένας απλός σύλλογος, είναι η καρδιά του αθλήματος, το πρότυπο για την επόμενη μέρα του ελληνικού αθλητισμού όταν θα πρέπει να βρει κατεύθυνση μέσα από τα «καμένα» της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα πραγματοποιηθούν Open Days για αθλήτριες παγκορασίδων και κορασίδων που θέλουν να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο δυναμικό μας».

12-03-2024 15:23

Ο Ηρακλής Κηφισιάς συνεχίζει με ρεκόρ καθώς παραμένει αήττητος 20 αγωνιστικές και πλέον μετρά...

anekLogo

youtube-logo2      facebook   instagram-logo

Χορηγοι 2021-2022

KALOUSOS

CHALET

KALOUSOS

ADAMAS

KALOUSOS

MASTER MEAT

KALOUSOS

Χρησιμοι Συνδεσμοι

GYNAIKES2020 21 background

Created and Hosted by infoLib.gr